Sariti la continut


Despre cinemateca

Am construit de-a lungul anilor o lista de filme care cred ca ar fi bine ca copiii mei sa le vada. Am inceput lista cu mult inainte de a se naste primul copil; de fapt chiar cu cativa ani inainte de a fi “in proiect” primul copil. Si cu toate astea intotdeauna m-am gandit la lista asta ca la o lista pentru copiii mei.

Mi-am dat seama inca de pe la inceput ca motivele pentru care filmele se regasesc pe lista sunt diverse: unele filme se gasesc pur si simplu exemplificativ pentru ceva anume, altele pentru ca intr-adevar sunt valoroase. Inca de la inceput m-am imaginat “punand in mana” copilului cate un film atunci cand vine varsta potrivita, impreuna cu o explicatie a ce va vedea acolo si de ca am ales acel film pentru el. De-a lungul timpului mi-am dat seama insa ca totul s-ar putea sa ramana in fantezia mea, pentru simplul motiv ca realitatea este intotdeauna diferita fata de ce ne imaginam noi.

Din acest motiv m-am decis sa explicitez in scris motivele includerii pe lista a fiecarui film – sper sa am timpul necesar sa trec prin toate, pentru ca deja s-au strans vreo cateva. Poate  ca copiii mei vor gasi aceasta lista utila la un moment dat, poate intre timp o vor gasi si altii utila la ceva – eu oricum incerc sa-mi fac datoria si sa o alcatuiesc.

Cum puteam sa denumesc aceasta sectiune decat “cinemateca”? La randul ei, sectiunea am impartit-o in 3 subsectiuni cu nume si descrieri care cred ca sunt destul de sugestive.

Ca un ultim avertisment: nu va asteptati sa gasiti filme prea noi, pentru simplul motiv ca nu vad filme prea noi. De obicei, decalajul minim este de 1 an de la lansarea filmului. Nu ma intereseaza sa vad repede “ultimele noutati”, ci mai degraba filme care sa merite vazute.


0 Raspunsuri

Ramaneti la curent cu aceasta conversatie, abonati-va la feed-ul RSS de comentarii pentru acest articol.HTML acceptat partial

sau raspundeti la acest post via trackback.