Sariti la continut


L’As des As si Let It Ride

Ambele le-am inclus aici din motive absolut personale. Ambele sunt filme care nu ar merita sa fie mentionate in mod normal, dar care mie imi aduc aminte de copilarie.

L’As des As l-am vazut la televizor copil fiind, intr-o seara de duminica, inaintea unei stresante zile de luni cu scoala, la acelasi vesnic TVR, pentru ca pe vremea aia doar atat era. In perioada aceea imi placeau comediile si mai ales cele care au si ceva actiune, hoti si politisti, soldati etc. Imi placeau filmele cu Norman, cu Belmondo, iar printre preferatele mele erau O lume nebuna, nebuna, nebuna, Petrecerea si seria cu jandarmii din Saint-Tropez. Le revedeam de multe ori la cinematograf si nu ma saturam niciodata. Filmele astea mi-au facut copilaria frumoasa. Acum, cand le revad, nu mai au aceeasi putere asupra mea, dar imi aduc aminte de vremurile de demult si ma apuca din nou nostalgia.

Let It Ride e un film chiar destul de prost, care nu mi-a placut niciodata, dar pe care l-am vazut de o gramada de ori pentru simplul motiv ca il aveam pe caseta video. Da, aceea era epoca cu casete video, in traducerea inegalabilei Irina Margareta Nistor. Al doilea film de pe caseta era o comedie politista a carei nume imi scapa acum, dar tin minte ca era cu Peter Falk si Alan Arkin. Era bineinteles in germana, dublat in romaneste de o tanti care nu prea avea nici o treaba, asa ca nici nu prea intelegeai mare lucru din film. Noroc ca nu prea era mare lucru de inteles, caci asa e cu comediile politiste, nu? La Let It Ride trebuie totusi sa remarc frumusetea filmarii: sunt cateva cadre cu peisaje absolut superbe.

Publicat in categoria Cinemateca, Comedie, Filmele lu' tata.


0 Raspunsuri

Ramaneti la curent cu aceasta conversatie, abonati-va la feed-ul RSS de comentarii pentru acest articol.HTML acceptat partial

sau raspundeti la acest post via trackback.